Babka serowo-cytrynowa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

20 dekagramów

25 dekagramów

3 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

4 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, dodać miękką Kasię i zmiksować.

Krok 2

Ciągle miksując, dodawać po łyżce mąki zmieszanej z kisielem i proszkiem, następnie dodać serek, cukier waniliowy, a na końcu olejek i sok z cytryny.

Krok 3

Wyłożyć ciasto do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką formy.

Krok 4

Piec około 50 minut w temp. 180 st. C.

Krok 5

Po upieczeniu można polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej