Babka serowo-cytrynowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

15 dekagramów

20 dekagramów

25 dekagramów

3 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

4 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, dodać miękką Kasię i zmiksować.

Krok 2

Ciągle miksując, dodawać po łyżce mąki zmieszanej z kisielem i proszkiem, następnie dodać serek, cukier waniliowy, a na końcu olejek i sok z cytryny.

Krok 3

Wyłożyć ciasto do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką formy.

Krok 4

Piec około 50 minut w temp. 180 st. C.

Krok 5

Po upieczeniu można polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka serowo-cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ucierane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej