Babka ucierana z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 szklanki

20 dekagramów

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

null gramów

null gramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć na jednolitą masę z cukrem.

Krok 2

Nie przerywając ucierania, dodawać po kolei: żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, aromaty (po dwie kropelki) i mleko.

Krok 3

Ubić pianę z białek.

Krok 4

Do wyrobionego ciasta dodajemy wiśnie i pianę z białek, delikatnie mieszamy.

Krok 5

Smarujemy dużą blaszkę do baby i wlewamy gotowe ciasto. Moja forma jest w kształcie róży o średnicy 24 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ucierana z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ucierana z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ucierana z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ucierana z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ucierana z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ucierana z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ucierana z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka z jabłkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej