Babka wielkanocna z majonezem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

45 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

1 opakowanie

0.5 puszka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddzielić od żółtek, ubić białka, pod koniec ubijania dodać cukier, ubijając dodać żółtka, następnie dodać majonez, olejek oraz mąki z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Wysmarować blaszkę do ciasta margaryną Kasia i przelać masę.

Krok 3

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka wielkanocna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka wielkanocna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka wielkanocna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka wielkanocna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka wielkanocna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka wielkanocna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka wielkanocna z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Lasagne z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej