Babka z malinami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

0.75 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić i odstawić, żeby ostygła.

Krok 2

Ubijamy robotem jajka z cukrem i cukrem waniliowym do białości.

Krok 3

Następnie wymieszaną resztę składników dodajemy po łyżce do ubitych jajek, ciągle mieszając i dolewamy małym strumykiem rozpuszczoną letnią Kasię.

Krok 4

Wymieszane ciasto wlewamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Krok 5

Pieczemy w temperaturze 165 stopni przez 50 minut.

Krok 6

Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy go na połowę.

Krok 7

Przesmażone maliny z cukrem, wystudzone i odsączone z soku, kładziemy w środek ciasta. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej