Babka z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

0.75 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić i odstawić, żeby ostygła.

Krok 2

Ubijamy robotem jajka z cukrem i cukrem waniliowym do białości.

Krok 3

Następnie wymieszaną resztę składników dodajemy po łyżce do ubitych jajek, ciągle mieszając i dolewamy małym strumykiem rozpuszczoną letnią Kasię.

Krok 4

Wymieszane ciasto wlewamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Krok 5

Pieczemy w temperaturze 165 stopni przez 50 minut.

Krok 6

Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy go na połowę.

Krok 7

Przesmażone maliny z cukrem, wystudzone i odsączone z soku, kładziemy w środek ciasta. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka piaskowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej