Bajaderka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 litr

1 szklanka

1 opakowanie

4 opakowania

1

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić Kasię z mlekiem.

Krok 2

Dodać kakao, cukier i kaszę. Gotować to na gęstą masę.

Krok 3

Na dno blachy wyłożyć herbatniki, na to masa z kaszy i jeszcze na to jedna warstwa herbatników.

Krok 4

Po ostygnięciu dodać polewę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajaderka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajaderka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajaderka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajaderka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajaderka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajaderka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajaderka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Knoppers
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BajaderkaBajaderka

Ciasto bajaderka to tylko 6 składników i brak pieczenia! Idealny pomysł dla miłośników domowych słodyczy, którzy nie lubią spędzać w kuchni zbyt dużo czasu. Ciasto bajaderka na herbatnikach jest doskonałym pomysłem na szybki deser, dzięki któremu nie zaskoczą was nawet niespodziewani goście. Wyrazisty kakaowy smak i delikatna konsystencja masy to wyróżniki tego placka, które doceni każdy łasuch. Zapraszamy na pyszny deser, w tradycyjnym stylu!

Dla kogo?

Bajaderka z kaszy manny to propozycja dla każdego miłośnika domowych łakoci.

Na jaką okazję?

Na każdą! Przepis na bajaderkę bez pieczenia miejcie zawsze pod ręką. Przyda się podczas domowych imprez, a także, gdy macie ochotę na coś słodkiego, a wasze szafki świecą pustkami.

Czy wiesz, że?

Bajaderka to przepis wymyślony przez cukierników, którzy nie chcieli marnować tak zwanych pełnowartościowych odpadów produkcyjnych. Po zmieszaniu ciastek, kakao, rumu i wiórków kokosowych powstał deser, który do dziś rozkochuje w sobie kolejne pokolenia miłośników łakoci.

Dla urozmaicenia:

Bajaderka bez pieczenia doskonale komponuje się z polewą czekoladową. Jeśli chcecie nadać tradycyjny wygląd temu deserowi, posypcie go także sporą ilością wiórków kokosowych.