Bakłażany po neapolitańsku – permigiano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany po neapolitańsku – permigiano

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

4 sztuki

200 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany obierz, przekrój wzdłuż, przypraw solą, a następnie ułóż na sitku i pozostaw na godzinę. Posyp mąką i smaż na oleju.

Krok 2

Do żaroodpornego naczynia wlej łyżkę oleju i układaj kolejno: warstwę bakłażanów, warstwę sera tartego i 3 łyżki sosu pomidorowego Knorr.

Krok 3

Polej sosem i posyp tartym serem. Wstaw do pieca na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej