
Składniki
null
null
null
4 sztuki
200 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany obierz, przekrój wzdłuż, przypraw solą, a następnie ułóż na sitku i pozostaw na godzinę. Posyp mąką i smaż na oleju.
Krok 2
Do żaroodpornego naczynia wlej łyżkę oleju i układaj kolejno: warstwę bakłażanów, warstwę sera tartego i 3 łyżki sosu pomidorowego Knorr.
Krok 3
Polej sosem i posyp tartym serem. Wstaw do pieca na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej