Bakłażany po neapolitańsku – permigiano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany po neapolitańsku – permigiano

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

4 sztuki

200 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany obierz, przekrój wzdłuż, przypraw solą, a następnie ułóż na sitku i pozostaw na godzinę. Posyp mąką i smaż na oleju.

Krok 2

Do żaroodpornego naczynia wlej łyżkę oleju i układaj kolejno: warstwę bakłażanów, warstwę sera tartego i 3 łyżki sosu pomidorowego Knorr.

Krok 3

Polej sosem i posyp tartym serem. Wstaw do pieca na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany po neapolitańsku – permigiano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej