Banica z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banica z porami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

5 sztuk

400 gramów

1

50 gramów

3 łyżki

300 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto - połącz jedno jajko z mąką, drożdżami i wodą. Podziel na 5 części, posmaruj każdą oliwą, pozostaw na 20 - 30 minut.

Krok 2

Roztrzep pozostałe jajka (pozostaw 3 łyżeczki do posmarowania ciasta), roztop tłuszcz, zetrzyj ser - połącz składniki i dodaj do nich podduszonego na maśle pora. Oprósz pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Każdą część ciasta rozwałkuj na cieniutkie plastry, na każdą nałóż nadzienie i zawiń w roladę.

Krok 4

Ułóż je w posmarowanej masłem prostokątnej formie, pozostaw na ok. 30 minut, po tym czasie posmaruj jajkiem i piecz w 170 stopni do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hamburger à la gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej