Banica z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banica z porami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

5 sztuk

400 gramów

1

50 gramów

3 łyżki

300 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto - połącz jedno jajko z mąką, drożdżami i wodą. Podziel na 5 części, posmaruj każdą oliwą, pozostaw na 20 - 30 minut.

Krok 2

Roztrzep pozostałe jajka (pozostaw 3 łyżeczki do posmarowania ciasta), roztop tłuszcz, zetrzyj ser - połącz składniki i dodaj do nich podduszonego na maśle pora. Oprósz pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Każdą część ciasta rozwałkuj na cieniutkie plastry, na każdą nałóż nadzienie i zawiń w roladę.

Krok 4

Ułóż je w posmarowanej masłem prostokątnej formie, pozostaw na ok. 30 minut, po tym czasie posmaruj jajkiem i piecz w 170 stopni do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej