Banica z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banica z porami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1

5 sztuk

0.5 szklanki

50 gramów

400 gramów

300 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto - połącz jedno jajko z mąką, drożdżami i wodą. Podziel na 5 części, posmaruj każdą oliwą, pozostaw na 20 - 30 minut.

Krok 2

Roztrzep pozostałe jajka (pozostaw 3 łyżeczki do posmarowania ciasta), roztop tłuszcz, zetrzyj ser - połącz składniki i dodaj do nich podduszonego na maśle pora. Oprósz pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Każdą część ciasta rozwałkuj na cieniutkie plastry, na każdą nałóż nadzienie i zawiń w roladę.

Krok 4

Ułóż je w posmarowanej masłem prostokątnej formie, pozostaw na ok. 30 minut, po tym czasie posmaruj jajkiem i piecz w 170 stopni do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banica z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciasto chałwowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej