biszkopt ciemny siostry Anastazji

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

6 sztuk

1 łyżka

0.75 szklanki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i po jednym żółtku. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia a na końcu kakao. Wlać do formy i piec w temp.160-180 stopni ok 30-40 min .

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej