Biszkopt do tortów, który zawsze wychodzi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

21

268 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

292 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

0.75 szklanki

0.25 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia (użyć wysokiego naczynia, bo szybko rośnie).

Krok 2

Połączyć ubitą pianę z masą z żółtek i dodać mąkę.

Krok 3

Piec w temperaturze 180 stopni około 25 min.

Krok 4

Jeżeli chcemy uzyskać biszkopt ciemny, dodajemy do ciasta 3 łyżki kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt do tortów, który zawsze wychodzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt do tortów, który zawsze wychodzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt do tortów, który zawsze wychodzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt do tortów, który zawsze wychodzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt do tortów, który zawsze wychodzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt do tortów, który zawsze wychodzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt do tortów, który zawsze wychodzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej