biszkopt - uniwersalny

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

80 gramów

40 gramów

40 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddzielić od żółtek.

Krok 2

Białka ubić z zimną wodą na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.

Krok 3

Następnie dodać żółtka i wymieszać, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać.

Krok 4

Jest to proporcja na niski biszkopt, jeżeli ma być na tort, to wystarczy zwiększyć proporcje 2-3 krotnie.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej