biszkopt - uniwersalny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

80 gramów

40 gramów

40 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddzielić od żółtek.

Krok 2

Białka ubić z zimną wodą na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.

Krok 3

Następnie dodać żółtka i wymieszać, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać.

Krok 4

Jest to proporcja na niski biszkopt, jeżeli ma być na tort, to wystarczy zwiększyć proporcje 2-3 krotnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biszkopt - uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biszkopt - uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biszkopt - uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biszkopt - uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biszkopt - uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biszkopt - uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biszkopt - uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej