Biszkopt z galaretką i malinami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 opakowania

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać, aż do otrzymania puszystej masy.

Krok 2

Dodać żółtka, olej wymieszać.

Krok 3

Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć.

Krok 4

Galaretkę rozpuścić w 1 litrze gorącej wody.

Krok 5

Na biszkopt położyć maliny zalać tężejącą galaretką.

Krok 6

Schłodzić w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Agata Jaworek

    Agata Jaworek

    Przepis idealny na to żeby się zatruć jest napisane Ile piec biszkopt mam zrobić na biszkopt maliny nie umie tylko włożyć do lodówki co za paranoja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z galaretką i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z galaretką i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z galaretką i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z galaretką i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z galaretką i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z galaretką i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z galaretką i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej