
Składniki
2 łyżki
1.5 szklanki
0.25 szklanki
2.5 szklanki
null
1 łyżeczka
2 sztuki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka oddziel od żółtek, pozostałe składniki ciasta zmiksuj. Ciasto powinno być dość rzadkie.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę i połącz z ciastem.
Krok 3
Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 4
Truskawki z cukrem zmiksuj w malakserze. Powstałą masą truskawkową polej naleśniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej