Biszkoptowe naleśniki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 szklanki

0.25 szklanki

2.5 szklanki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddziel od żółtek, pozostałe składniki ciasta zmiksuj. Ciasto powinno być dość rzadkie.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i połącz z ciastem.

Krok 3

Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.

Krok 4

Truskawki z cukrem zmiksuj w malakserze. Powstałą masą truskawkową polej naleśniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej