Biszkoptowe naleśniki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkoptowe naleśniki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 szklanki

0.25 szklanki

2.5 szklanki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddziel od żółtek, pozostałe składniki ciasta zmiksuj. Ciasto powinno być dość rzadkie.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i połącz z ciastem.

Krok 3

Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.

Krok 4

Truskawki z cukrem zmiksuj w malakserze. Powstałą masą truskawkową polej naleśniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej