Biszkoptowe naleśniki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkoptowe naleśniki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 szklanki

0.25 szklanki

2.5 szklanki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddziel od żółtek, pozostałe składniki ciasta zmiksuj. Ciasto powinno być dość rzadkie.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i połącz z ciastem.

Krok 3

Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.

Krok 4

Truskawki z cukrem zmiksuj w malakserze. Powstałą masą truskawkową polej naleśniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej