
Składniki
2 łyżki
1.5 szklanki
0.25 szklanki
2.5 szklanki
null
1 łyżeczka
2 sztuki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka oddziel od żółtek, pozostałe składniki ciasta zmiksuj. Ciasto powinno być dość rzadkie.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę i połącz z ciastem.
Krok 3
Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 4
Truskawki z cukrem zmiksuj w malakserze. Powstałą masą truskawkową polej naleśniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej