Biszkoptowe naleśniki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkoptowe naleśniki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 szklanki

0.25 szklanki

2.5 szklanki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddziel od żółtek, pozostałe składniki ciasta zmiksuj. Ciasto powinno być dość rzadkie.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i połącz z ciastem.

Krok 3

Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.

Krok 4

Truskawki z cukrem zmiksuj w malakserze. Powstałą masą truskawkową polej naleśniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkoptowe naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej