Kulki z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki z tuńczyka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

300 mililitrów

50 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, a następnie ostudź, obierz i rozgnieć.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj odcedzonego tuńczyka i posiekaną chilli i cebulę oraz wbij jajko i wrzuć curry i liście curry,

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i wyrób masę jak na kotlety mielone. Jeżeli będzie zbyt rzadka, to dodaj bułki tartej.

Krok 4

Uformuj małe kuleczki, obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym głębokim oleju.

Krok 5

Kiedy będą złote, wyciągnij je i odsącz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej