
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
300 mililitrów
50 gramów
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, a następnie ostudź, obierz i rozgnieć.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj odcedzonego tuńczyka i posiekaną chilli i cebulę oraz wbij jajko i wrzuć curry i liście curry,
Krok 3
Dodaj przyprawę Knorr i wyrób masę jak na kotlety mielone. Jeżeli będzie zbyt rzadka, to dodaj bułki tartej.
Krok 4
Uformuj małe kuleczki, obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym głębokim oleju.
Krok 5
Kiedy będą złote, wyciągnij je i odsącz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej