
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
300 mililitrów
50 gramów
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, a następnie ostudź, obierz i rozgnieć.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj odcedzonego tuńczyka i posiekaną chilli i cebulę oraz wbij jajko i wrzuć curry i liście curry,
Krok 3
Dodaj przyprawę Knorr i wyrób masę jak na kotlety mielone. Jeżeli będzie zbyt rzadka, to dodaj bułki tartej.
Krok 4
Uformuj małe kuleczki, obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym głębokim oleju.
Krok 5
Kiedy będą złote, wyciągnij je i odsącz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej