Kulki z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki z tuńczyka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, a następnie ostudź, obierz i rozgnieć.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj odcedzonego tuńczyka i posiekaną chilli i cebulę oraz wbij jajko i wrzuć curry i liście curry,

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i wyrób masę jak na kotlety mielone. Jeżeli będzie zbyt rzadka, to dodaj bułki tartej.

Krok 4

Uformuj małe kuleczki, obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym głębokim oleju.

Krok 5

Kiedy będą złote, wyciągnij je i odsącz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej