Kulki z tuńczyka

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, a następnie ostudź, obierz i rozgnieć.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj odcedzonego tuńczyka i posiekaną chilli i cebulę oraz wbij jajko i wrzuć curry i liście curry,

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i wyrób masę jak na kotlety mielone. Jeżeli będzie zbyt rzadka, to dodaj bułki tartej.

Krok 4

Uformuj małe kuleczki, obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym głębokim oleju.

Krok 5

Kiedy będą złote, wyciągnij je i odsącz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej