Kulki z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki z tuńczyka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, a następnie ostudź, obierz i rozgnieć.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj odcedzonego tuńczyka i posiekaną chilli i cebulę oraz wbij jajko i wrzuć curry i liście curry,

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i wyrób masę jak na kotlety mielone. Jeżeli będzie zbyt rzadka, to dodaj bułki tartej.

Krok 4

Uformuj małe kuleczki, obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym głębokim oleju.

Krok 5

Kiedy będą złote, wyciągnij je i odsącz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej