Bitki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki z indyka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

null

50 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj papryczkę.

Krok 4

Wcześniej przygotowane kotlety z indyka obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.

Krok 5

Przełóż je do garnka z sosem i duś przez około dwadzieścia minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę i wymieszaj z sosem. Ponownie lekko podgrzej, unikając gotowania. Podawaj.

Krok 1

Z mięsa wykrój kotlety. Lekko je rozbij, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Po chwili smażenia wlej piwo i szklankę wody. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. Dopraw tymiankiem, pieprzem i cukrem. Następnie duś przez około pięć minut, pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej