Bitki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki z indyka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

null

50 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj papryczkę.

Krok 4

Wcześniej przygotowane kotlety z indyka obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.

Krok 5

Przełóż je do garnka z sosem i duś przez około dwadzieścia minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę i wymieszaj z sosem. Ponownie lekko podgrzej, unikając gotowania. Podawaj.

Krok 1

Z mięsa wykrój kotlety. Lekko je rozbij, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Po chwili smażenia wlej piwo i szklankę wody. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. Dopraw tymiankiem, pieprzem i cukrem. Następnie duś przez około pięć minut, pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fetucchini z bobem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej