Składniki
50 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Cebulę i papryczkę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj papryczkę.
Krok 4
Wcześniej przygotowane kotlety z indyka obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 5
Przełóż je do garnka z sosem i duś przez około dwadzieścia minut.
Krok 6
Dodaj śmietanę i wymieszaj z sosem. Ponownie lekko podgrzej, unikając gotowania. Podawaj.
Krok 1
Z mięsa wykrój kotlety. Lekko je rozbij, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 3
Po chwili smażenia wlej piwo i szklankę wody. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. Dopraw tymiankiem, pieprzem i cukrem. Następnie duś przez około pięć minut, pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej