Bitki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bitki z indyka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj papryczkę.

Krok 4

Wcześniej przygotowane kotlety z indyka obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.

Krok 5

Przełóż je do garnka z sosem i duś przez około dwadzieścia minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę i wymieszaj z sosem. Ponownie lekko podgrzej, unikając gotowania. Podawaj.

Krok 1

Z mięsa wykrój kotlety. Lekko je rozbij, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Po chwili smażenia wlej piwo i szklankę wody. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. Dopraw tymiankiem, pieprzem i cukrem. Następnie duś przez około pięć minut, pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej