Bitki z indyka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj papryczkę.

Krok 4

Wcześniej przygotowane kotlety z indyka obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.

Krok 5

Przełóż je do garnka z sosem i duś przez około dwadzieścia minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę i wymieszaj z sosem. Ponownie lekko podgrzej, unikając gotowania. Podawaj.

Krok 1

Z mięsa wykrój kotlety. Lekko je rozbij, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Po chwili smażenia wlej piwo i szklankę wody. Dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. Dopraw tymiankiem, pieprzem i cukrem. Następnie duś przez około pięć minut, pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Blok czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej