Błękitna Laguna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

1.5 szklanki

2 łyżeczki

8 łyżek

8 łyżek

krem:

1 opakowanie

dodatki:

2 opakowania

3 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę i wymieszać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać ubitą pianę z białek.

Krok 2

Ciasto piec około 40 minut w temp. 180*C. Przygotować krem według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Gdy biszkopt ostygnie to odkroić górny krążek około 1 cm i wyciąć 2 koła na wysepkę formując półkulę kremem. Wierzch posypać okruchami z ciasta.

Krok 4

Na wierzch biszkopta posmarować krem, położyć wysepkę i zalać tężejącą galaretką.

Krok 5

Wstawić do lodówki aż galaretka stężeje. Dookoła poukładać rurki waflowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błękitna Laguna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błękitna Laguna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błękitna Laguna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błękitna Laguna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błękitna Laguna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błękitna Laguna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błękitna Laguna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej