Boczek w marynacie chrzanowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek w marynacie chrzanowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę z piwa, oliwy, chrzanu, octu winnego, soku z cytryny, pieprzu i soli.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Boczek pokrój w plastry, po czym ułóż warstwami w misce i zalej marynatą.

Krok 4

Cebulę przełóż czosnkiem.

Krok 5

Boczek przykryj i marynuj w lodówce przez 12 godzin.

Krok 6

Piecz na grillu 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej