Boczek w marynacie chrzanowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek w marynacie chrzanowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę z piwa, oliwy, chrzanu, octu winnego, soku z cytryny, pieprzu i soli.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Boczek pokrój w plastry, po czym ułóż warstwami w misce i zalej marynatą.

Krok 4

Cebulę przełóż czosnkiem.

Krok 5

Boczek przykryj i marynuj w lodówce przez 12 godzin.

Krok 6

Piecz na grillu 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek w marynacie chrzanowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej