Brokułowy krem z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowy krem z kaszą jaglaną

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 gram

1 gram

1 szczypta

1 plaster

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę jaglaną przelewam gorącą wodą na sitku. Przesypuję do garnka, dodaję dwie łyżki oleju, sól, wlewam szklankę wody i gotuję 20 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

W tym czasie kroję por, przesmażam go na oleju, dodaję pokrojone i obrane ziemniaki, paprykę kawałki, seler ścieram na tarce jarzynowej. Przesmażam chwilę, wlewam litr wody, dodaję kostki warzywne, czosnek płatki i gotuję 10 minut. Brokuł dzielę na różyczki, korzeń kroję też go wykorzystuję. Dodaję do zupy i gotuję kolejne 10 minut, na koniec dodaję połowę pęczka natki pietruszki pokrojonej. Zupę miksuję blenderem. Doprawiam według uznania jak potrzeba. Jak zupa jest za gęsta dolewam wodę.

Krok 3

Do ugotowanej kaszy dodaję płatki pomidorów suszonych z czosnkiem. Formuję w dłoniach kulki. Zupę podaję z kaszą jaglaną, posypuję natką, płatkami pomidorów suszonych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowy krem z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowy krem z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowy krem z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowy krem z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowy krem z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowy krem z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowy krem z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowy krem z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej