Brokuły z soczewicą w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły z soczewicą w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

null

100 gramów

0.5 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.

Krok 2

Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.

Krok 3

Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 25 minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.

Krok 5

Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej