
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
null
100 gramów
0.5 sztuki
4 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.
Krok 2
Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.
Krok 3
Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 25 minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.
Krok 5
Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej