Brokuły z soczewicą w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły z soczewicą w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 sztuka

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.

Krok 2

Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.

Krok 3

Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 25 minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.

Krok 5

Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ajran
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej