
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
null
100 gramów
0.5 sztuki
4 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.
Krok 2
Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.
Krok 3
Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 25 minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.
Krok 5
Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























