Brokuły z soczewicą w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły z soczewicą w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

null

100 gramów

0.5 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.

Krok 2

Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.

Krok 3

Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 25 minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.

Krok 5

Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej