Składniki
100 gramów
null
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 sztuka
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.
Krok 2
Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.
Krok 3
Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 25 minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.
Krok 5
Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej