
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
null
100 gramów
0.5 sztuki
4 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.
Krok 2
Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.
Krok 3
Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 25 minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.
Krok 5
Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej