Brokuły z soczewicą w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły z soczewicą w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

null

100 gramów

0.5 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.

Krok 2

Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.

Krok 3

Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 25 minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.

Krok 5

Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły z soczewicą w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Nicejska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej