
Składniki
null
null
50 mililitrów
null szczypt
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
4 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bułeczek odetnij wierzch, wydrąż miąższ i skrop rosołem.
Krok 2
Mięso posiekaj tasakiem, a następnie dodaj masło i utrzyj.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i winem.
Krok 4
Farsz rozmieszaj i napełnij nim bułeczki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiecz przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































