
Składniki
null
null
50 mililitrów
null szczypt
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
4 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bułeczek odetnij wierzch, wydrąż miąższ i skrop rosołem.
Krok 2
Mięso posiekaj tasakiem, a następnie dodaj masło i utrzyj.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i winem.
Krok 4
Farsz rozmieszaj i napełnij nim bułeczki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiecz przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej