
Składniki
null
null
50 mililitrów
null szczypt
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
4 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bułeczek odetnij wierzch, wydrąż miąższ i skrop rosołem.
Krok 2
Mięso posiekaj tasakiem, a następnie dodaj masło i utrzyj.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i winem.
Krok 4
Farsz rozmieszaj i napełnij nim bułeczki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiecz przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej