Bułeczki z farszem z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki z farszem z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

50 mililitrów

null szczypt

1 łyżka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bułeczek odetnij wierzch, wydrąż miąższ i skrop rosołem.

Krok 2

Mięso posiekaj tasakiem, a następnie dodaj masło i utrzyj.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i winem.

Krok 4

Farsz rozmieszaj i napełnij nim bułeczki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiecz przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki z farszem z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki z farszem z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki z farszem z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki z farszem z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki z farszem z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki z farszem z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki z farszem z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki z farszem z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej