
Składniki
null
null
50 mililitrów
null szczypt
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
4 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bułeczek odetnij wierzch, wydrąż miąższ i skrop rosołem.
Krok 2
Mięso posiekaj tasakiem, a następnie dodaj masło i utrzyj.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i winem.
Krok 4
Farsz rozmieszaj i napełnij nim bułeczki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiecz przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej