Burger glazurowany w sosie śliwkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger glazurowany w sosie śliwkowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W małej misce pomieszaj ketchup sos sojowy powidła śliwkowe i starty imbir.

Krok 2

Produkt Knorr do burgerów zalej 100ml ciepłej wody odstaw na około 5 minut tak aby produkt wchłonął wodę. Wymieszaj całość z mięsem wołowym, a następnie uformuj 4 okrągłe burgery. Smaż je na średnio rozgrzanym grillu lub patelni przez 4-5 minut z każdej strony. Stopień wysmażenia możesz określić samemu. Pod koniec smażenia mięso delikatnie posmaruj sosem z ketchupu.

Krok 3

Bułki do burgerów przetnij na pół, opiecz na ruszcie grilla posmaruj kremem orzechowym. Na bułkę nałóż obie sałaty, ser oraz burgera – wyciśnij ketchup Hellmann's, przykryj kolejną bułką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Burgera możesz dodatkowo zapiec z serem i podawać z frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger glazurowany w sosie śliwkowymBurger glazurowany w sosie śliwkowym

Lubisz fast foody z budek? Sięgnij po ich lepszą wersję i przygotuj pyszne burgery glazurowane w sosie śliwkowym! W naszej recepturze znajdziesz chrupiącą bułkę, aromatyczny sos, świeże warzywa i soczyste mięso. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków! Sprawdź listę składników i rozpocznij przygotowania pysznych burgerów. Kto wie, może na stałe dołączą do Twojego menu?

Na jaką okazję? 

Grill ze znajomymi to doskonała okazja na przygotowanie burgera glazurowanego w sosie śliwkowym. Upiecz mięso na ruszcie i chwilę później połóż koło niego ulubione pieczywo. Pycha! Nie myśl jednak, że potrzebujesz specjalnej okazji, by sięgnąć po naszą recepturę. Przyrządź burgery glazurowane w sosie śliwkowym, gdy tylko najdzie Cię ochota. Nawet teraz!

Czy wiesz, że? 

Nasze burgery z sosem śliwkowym zachwycają Cię niepowtarzalnym aromatem. Wszystko za sprawą składników, które dobieraliśmy z wyjątkową starannością! Na liście produktów znajdziesz m.in. sos sojowy, ser cheddar, imbir i powidła śliwkowe. To połączenie wydaje Ci się dość niestandardowe? Spróbuj naszych burgerów glazurowanych w sosie śliwkowym, a nie będziesz mieć żadnych wątpliwości. 

Dla urozmaicenia:

Jeżeli chcesz dodatkowo ulepszyć smak naszego dania, to posyp bułki burgerowe odrobiną sera. Doskonale sprawdzi się gouda lub cheddar, które szybko stopnieją na grillu. Burgera glazurowanego w sosie śliwkowym możesz również zaserwować z chrupiącymi frytkami! Ten dodatek sprawi, że przeniesiesz się smakiem do amerykańskiej budki z fast foodami. Udanej podróży i smacznego! Daj znać, czy nasza receptura spełniła Twoje oczekiwania.