Burger glazurowany w sosie śliwkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger glazurowany w sosie śliwkowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W małej misce pomieszaj ketchup sos sojowy powidła śliwkowe i starty imbir.

Krok 2

Produkt Knorr do burgerów zalej 100ml ciepłej wody odstaw na około 5 minut tak aby produkt wchłonął wodę. Wymieszaj całość z mięsem wołowym, a następnie uformuj 4 okrągłe burgery. Smaż je na średnio rozgrzanym grillu lub patelni przez 4-5 minut z każdej strony. Stopień wysmażenia możesz określić samemu. Pod koniec smażenia mięso delikatnie posmaruj sosem z ketchupu.

Krok 3

Bułki do burgerów przetnij na pół, opiecz na ruszcie grilla posmaruj kremem orzechowym. Na bułkę nałóż obie sałaty, ser oraz burgera – wyciśnij ketchup Hellmann's, przykryj kolejną bułką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Burgera możesz dodatkowo zapiec z serem i podawać z frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger glazurowany w sosie śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger glazurowany w sosie śliwkowymBurger glazurowany w sosie śliwkowym

Lubisz fast foody z budek? Sięgnij po ich lepszą wersję i przygotuj pyszne burgery glazurowane w sosie śliwkowym! W naszej recepturze znajdziesz chrupiącą bułkę, aromatyczny sos, świeże warzywa i soczyste mięso. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków! Sprawdź listę składników i rozpocznij przygotowania pysznych burgerów. Kto wie, może na stałe dołączą do Twojego menu?

Na jaką okazję? 

Grill ze znajomymi to doskonała okazja na przygotowanie burgera glazurowanego w sosie śliwkowym. Upiecz mięso na ruszcie i chwilę później połóż koło niego ulubione pieczywo. Pycha! Nie myśl jednak, że potrzebujesz specjalnej okazji, by sięgnąć po naszą recepturę. Przyrządź burgery glazurowane w sosie śliwkowym, gdy tylko najdzie Cię ochota. Nawet teraz!

Czy wiesz, że? 

Nasze burgery z sosem śliwkowym zachwycają Cię niepowtarzalnym aromatem. Wszystko za sprawą składników, które dobieraliśmy z wyjątkową starannością! Na liście produktów znajdziesz m.in. sos sojowy, ser cheddar, imbir i powidła śliwkowe. To połączenie wydaje Ci się dość niestandardowe? Spróbuj naszych burgerów glazurowanych w sosie śliwkowym, a nie będziesz mieć żadnych wątpliwości. 

Dla urozmaicenia:

Jeżeli chcesz dodatkowo ulepszyć smak naszego dania, to posyp bułki burgerowe odrobiną sera. Doskonale sprawdzi się gouda lub cheddar, które szybko stopnieją na grillu. Burgera glazurowanego w sosie śliwkowym możesz również zaserwować z chrupiącymi frytkami! Ten dodatek sprawi, że przeniesiesz się smakiem do amerykańskiej budki z fast foodami. Udanej podróży i smacznego! Daj znać, czy nasza receptura spełniła Twoje oczekiwania.