Burger glazurowany w sosie śliwkowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
15 osób zapisało
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W małej misce pomieszaj ketchup sos sojowy powidła śliwkowe i starty imbir.
Krok 2
Produkt Knorr do burgerów zalej 100ml ciepłej wody odstaw na około 5 minut tak aby produkt wchłonął wodę. Wymieszaj całość z mięsem wołowym, a następnie uformuj 4 okrągłe burgery. Smaż je na średnio rozgrzanym grillu lub patelni przez 4-5 minut z każdej strony. Stopień wysmażenia możesz określić samemu. Pod koniec smażenia mięso delikatnie posmaruj sosem z ketchupu.
Krok 3
Bułki do burgerów przetnij na pół, opiecz na ruszcie grilla posmaruj kremem orzechowym. Na bułkę nałóż obie sałaty, ser oraz burgera – wyciśnij ketchup Hellmann’s, przykryj kolejną bułką.
Dobra rada:
Burgera możesz dodatkowo zapiec z serem i podawać z frytkami
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Knorr Fix Soczyste Burgery
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burger glazurowany w sosie śliwkowym
Lubisz fast foody z budek? Sięgnij po ich lepszą wersję i przygotuj pyszne burgery glazurowane w sosie śliwkowym! W naszej recepturze znajdziesz chrupiącą bułkę, aromatyczny sos, świeże warzywa i soczyste mięso. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków! Sprawdź listę składników i rozpocznij przygotowania pysznych burgerów. Kto wie, może na stałe dołączą do Twojego menu?
Na jaką okazję?
Grill ze znajomymi to doskonała okazja na przygotowanie burgera glazurowanego w sosie śliwkowym. Upiecz mięso na ruszcie i chwilę później połóż koło niego ulubione pieczywo. Pycha! Nie myśl jednak, że potrzebujesz specjalnej okazji, by sięgnąć po naszą recepturę. Przyrządź burgery glazurowane w sosie śliwkowym, gdy tylko najdzie Cię ochota. Nawet teraz!
Czy wiesz, że?
Nasze burgery z sosem śliwkowym zachwycają Cię niepowtarzalnym aromatem. Wszystko za sprawą składników, które dobieraliśmy z wyjątkową starannością! Na liście produktów znajdziesz m.in. sos sojowy, ser cheddar, imbir i powidła śliwkowe. To połączenie wydaje Ci się dość niestandardowe? Spróbuj naszych burgerów glazurowanych w sosie śliwkowym, a nie będziesz mieć żadnych wątpliwości.
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz dodatkowo ulepszyć smak naszego dania, to posyp bułki burgerowe odrobiną sera. Doskonale sprawdzi się gouda lub cheddar, które szybko stopnieją na grillu. Burgera glazurowanego w sosie śliwkowym możesz również zaserwować z chrupiącymi frytkami! Ten dodatek sprawi, że przeniesiesz się smakiem do amerykańskiej budki z fast foodami. Udanej podróży i smacznego! Daj znać, czy nasza receptura spełniła Twoje oczekiwania.