Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

4 sztuki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w rondelku, gdy będzie już gorące wymieszaj razem z tyle co zaparzoną kawą

Krok 2

Dodaj Cukier według uznania i rozlej napój do szklanek.

Krok 3

Do każdej włóż małą laseczkę cynamonu i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej