Składniki
2 łyżki
4 łyżki
400 gramów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zmieszaj z solą, wodą i oliwą i zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Przełóż je do miski i odstaw na godzinę.
Krok 2
Następnie podziel je na 8 takich samych części i zrób z każdego z nich placuszek.
Krok 3
Smaż placki na oleju aż uzyskają złoto-brązową barwę.
Krok 4
Twarożek wymieszaj z posiekaną kolendrą i przyprawą Knorr.
Krok 5
Usmażone placki posmaruj twarożkiem i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej