
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
400 gramów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zmieszaj z solą, wodą i oliwą i zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Przełóż je do miski i odstaw na godzinę.
Krok 2
Następnie podziel je na 8 takich samych części i zrób z każdego z nich placuszek.
Krok 3
Smaż placki na oleju aż uzyskają złoto-brązową barwę.
Krok 4
Twarożek wymieszaj z posiekaną kolendrą i przyprawą Knorr.
Krok 5
Usmażone placki posmaruj twarożkiem i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej