
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
400 gramów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zmieszaj z solą, wodą i oliwą i zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Przełóż je do miski i odstaw na godzinę.
Krok 2
Następnie podziel je na 8 takich samych części i zrób z każdego z nich placuszek.
Krok 3
Smaż placki na oleju aż uzyskają złoto-brązową barwę.
Krok 4
Twarożek wymieszaj z posiekaną kolendrą i przyprawą Knorr.
Krok 5
Usmażone placki posmaruj twarożkiem i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej