Chapati z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chapati z twarogiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmieszaj z solą, wodą i oliwą i zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Przełóż je do miski i odstaw na godzinę.

Krok 2

Następnie podziel je na 8 takich samych części i zrób z każdego z nich placuszek.

Krok 3

Smaż placki na oleju aż uzyskają złoto-brązową barwę.

Krok 4

Twarożek wymieszaj z posiekaną kolendrą i przyprawą Knorr.

Krok 5

Usmażone placki posmaruj twarożkiem i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej