Chappati - chlebek indyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chappati - chlebek indyjski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

400 gramów

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sito i wymieszaj z solą, wodą i olejem. Dokładnie wyrób ciasto, przykryj ściereczką i zostaw na godzinę w temperaturze pokojowej.

Krok 2

Ciasto podziel na 8 porcji, ulep kulki i spłaszcz je, aby powstał krążek.

Krok 3

Placki posmaruj olejem z obu stron i smaż na rozgrzanej patelni. Podawaj ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chappati - chlebek indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chappati - chlebek indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chappati - chlebek indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chappati - chlebek indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chappati - chlebek indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chappati - chlebek indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chappati - chlebek indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chappati - chlebek indyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej