Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 litr
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżeczka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kartofle obrać z łupin, dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Zetrzeć je w plastry ustawiając najcieńszą opcję. Do garnka wlać litr oleju, który należy doprowadzić do wrzenia. Wrzucać partiami plastry kartofli i smażyć je na złoto z obu stron.

Krok 2
Wyciągać je za pomocą łyżki cedzakowej na rozłożony ręcznik papierowy aby odsączyć je z nadmiaru oleju.

Krok 3
Następnie posypać je przygotowaną mieszanką przypraw: rozkruszamy 3 mini kostki cebulka, dodajemy 1 łyżeczkę soli i 1/5 łyżeczki chilli, po doprawieniu zsypujemy chipsy do szklanej miski.Czynność powtarzać, aż usmażymy wszystkie plastry kartofli.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej