Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kartofle obrać z łupin, dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Zetrzeć je w plastry ustawiając najcieńszą opcję. Do garnka wlać litr oleju, który należy doprowadzić do wrzenia. Wrzucać partiami plastry kartofli i smażyć je na złoto z obu stron.

Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - Krok 1

Krok 2

Wyciągać je za pomocą łyżki cedzakowej na rozłożony ręcznik papierowy aby odsączyć je z nadmiaru oleju.

Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - Krok 2

Krok 3

Następnie posypać je przygotowaną mieszanką przypraw: rozkruszamy 3 mini kostki cebulka, dodajemy 1 łyżeczkę soli i 1/5 łyżeczki chilli, po doprawieniu zsypujemy chipsy do szklanej miski.Czynność powtarzać, aż usmażymy wszystkie plastry kartofli.

Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej