
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj dobrze wszystkie składniki.
Krok 2
Najlepiej upiecz w piekarniku. Jeśli masz wypiekacz to ustaw go na program podstawowy, masa - 1,25 kg.
Krok 3
Chleb jest najlepszy jasno lub średnio spieczony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej