Chleb pszenny z nutką orientu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb pszenny z nutką orientu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dobrze wszystkie składniki.

Krok 2

Najlepiej upiecz w piekarniku. Jeśli masz wypiekacz to ustaw go na program podstawowy, masa - 1,25 kg.

Krok 3

Chleb jest najlepszy jasno lub średnio spieczony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej