Chleb pszenny z nutką orientu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb pszenny z nutką orientu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dobrze wszystkie składniki.

Krok 2

Najlepiej upiecz w piekarniku. Jeśli masz wypiekacz to ustaw go na program podstawowy, masa - 1,25 kg.

Krok 3

Chleb jest najlepszy jasno lub średnio spieczony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb pszenny z nutką orientu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej