Chłodnik pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Chłodnik pomidorowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
361 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

50 dekagramów

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory i pozbaw skórki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 1

Krok 2

Pokrój w cząstki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 2

Krok 3

Zalej kefirem. Rozmieszaj. Posiekaj szczypiorek.

Chłodnik pomidorowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojony szczypiorek i ketchup oraz jaja ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki.

Chłodnik pomidorowy - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem i cukrem.

Chłodnik pomidorowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Chłodnik pomidorowy podawaj z ziemniakami z wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik pomidorowyChłodnik pomidorowy

Sparz pomidory i pozbaw skórki.