Chorizo z fasolką i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorizo z fasolką i kolendrą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasy pokrój w plastry. Rozgrzej oliwę i podsmaż chorizo.

Krok 2

Zdejmij kiełbaski z patelni, aby włożyć na nią fasolkę, czosnek, słodką paprykę, sól i pieprz. Gotuj całość na wolnym ogniu przez około 5 minut.

Krok 3

Wrzuć kolendrę i wyłóż do miski. Dodaj chorizo i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej