Chorizo z fasolką i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorizo z fasolką i kolendrą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasy pokrój w plastry. Rozgrzej oliwę i podsmaż chorizo.

Krok 2

Zdejmij kiełbaski z patelni, aby włożyć na nią fasolkę, czosnek, słodką paprykę, sól i pieprz. Gotuj całość na wolnym ogniu przez około 5 minut.

Krok 3

Wrzuć kolendrę i wyłóż do miski. Dodaj chorizo i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorizo z fasolką i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Pulpety z kapustą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej