Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę podziel na porcje i ułóż w rozgrzany piekarniku.
Krok 2
Opiecz przez kilka minut na złoty kolor, wyjmij, skrop oliwą.
Krok 3
Pomidory umyj i potnij w plasterki, ułóż na chrupiących kawałkach bagietki i oprósz solą.
Krok 4
Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu
11 osób ogląda przepis: 
Rybi warkocz z pomidorową salsą
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej