
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę podziel na porcje i ułóż w rozgrzany piekarniku.
Krok 2
Opiecz przez kilka minut na złoty kolor, wyjmij, skrop oliwą.
Krok 3
Pomidory umyj i potnij w plasterki, ułóż na chrupiących kawałkach bagietki i oprósz solą.
Krok 4
Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej