Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku
łatwe
3 osoby zapisały
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i pokrój na paseczki.
Krok 2
Do miseczki wyciśnij sok z cytryny i mandarynki i dodaj przyprawy, posiekany czosnek, sos sojowy, ocet i przyprawę Knorr.
Krok 3
Kawałki kurczaka obtaczaj w mące i wrzucaj na rozgrzany olej. Smaż na złoto. Podawaj z ryżem i warzywami.
Krok 4
Dobrze wymieszaj i umieść kurczaka w marynacie na ok. 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej