Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i pokrój na paseczki.
Krok 2
Do miseczki wyciśnij sok z cytryny i mandarynki i dodaj przyprawy, posiekany czosnek, sos sojowy, ocet i przyprawę Knorr.
Krok 3
Kawałki kurczaka obtaczaj w mące i wrzucaj na rozgrzany olej. Smaż na złoto. Podawaj z ryżem i warzywami.
Krok 4
Dobrze wymieszaj i umieść kurczaka w marynacie na ok. 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej