Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i pokrój na paseczki.

Krok 2

Do miseczki wyciśnij sok z cytryny i mandarynki i dodaj przyprawy, posiekany czosnek, sos sojowy, ocet i przyprawę Knorr.

Krok 3

Kawałki kurczaka obtaczaj w mące i wrzucaj na rozgrzany olej. Smaż na złoto. Podawaj z ryżem i warzywami.

Krok 4

Dobrze wymieszaj i umieść kurczaka w marynacie na ok. 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej