Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i pokrój na paseczki.

Krok 2

Do miseczki wyciśnij sok z cytryny i mandarynki i dodaj przyprawy, posiekany czosnek, sos sojowy, ocet i przyprawę Knorr.

Krok 3

Kawałki kurczaka obtaczaj w mące i wrzucaj na rozgrzany olej. Smaż na złoto. Podawaj z ryżem i warzywami.

Krok 4

Dobrze wymieszaj i umieść kurczaka w marynacie na ok. 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej