Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i pokrój na paseczki.

Krok 2

Do miseczki wyciśnij sok z cytryny i mandarynki i dodaj przyprawy, posiekany czosnek, sos sojowy, ocet i przyprawę Knorr.

Krok 3

Kawałki kurczaka obtaczaj w mące i wrzucaj na rozgrzany olej. Smaż na złoto. Podawaj z ryżem i warzywami.

Krok 4

Dobrze wymieszaj i umieść kurczaka w marynacie na ok. 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący imbirowo-cytrynowy kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej