Ciasteczka cynamonowo-dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka cynamonowo-dyniowe

Autor: Radek Zaniecki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

220 gramów

100 gramów

80 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników zafoliować i dobrze schłodzić.Po schłodzeniu tworzyć małe kuleczki ( wielkość mniej więcej orzecha włoskiego ), obtaczać w posypce ( cynamon plus cukier), lekko spłaszczać ( mniej więcej grubość 1,5 cm) piec w piekarniku 180C około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej