Ciasteczka cynamonowo-dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka cynamonowo-dyniowe

Autor: Radek Zaniecki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

220 gramów

100 gramów

80 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników zafoliować i dobrze schłodzić.Po schłodzeniu tworzyć małe kuleczki ( wielkość mniej więcej orzecha włoskiego ), obtaczać w posypce ( cynamon plus cukier), lekko spłaszczać ( mniej więcej grubość 1,5 cm) piec w piekarniku 180C około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej