Ciasteczka cynamonowo-dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka cynamonowo-dyniowe

Autor: Radek Zaniecki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

220 gramów

100 gramów

80 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników zafoliować i dobrze schłodzić.Po schłodzeniu tworzyć małe kuleczki ( wielkość mniej więcej orzecha włoskiego ), obtaczać w posypce ( cynamon plus cukier), lekko spłaszczać ( mniej więcej grubość 1,5 cm) piec w piekarniku 180C około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka cynamonowo-dyniowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej