
Składniki
100 gramów
220 gramów
100 gramów
80 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników zafoliować i dobrze schłodzić.Po schłodzeniu tworzyć małe kuleczki ( wielkość mniej więcej orzecha włoskiego ), obtaczać w posypce ( cynamon plus cukier), lekko spłaszczać ( mniej więcej grubość 1,5 cm) piec w piekarniku 180C około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej