Zupa piwna z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa piwna z grzankami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

0.5 szklanki

1 sztuka

null

2 łyżki

4 sztuki

null

null

500 mililitrów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kromki odcinając z nich skórki i usmaż na maśle aby miały złoty kolor.

Krok 2

Żółtka ubij z cukrem, następnie dodaj śmietanę mieszając je po czym podgrzej. Uważaj aby się nie zagotowały.

Krok 3

Podgrzej piwo ze skórką z cytryny i cynamonem. Po 10 minutach wyjmij przyprawy.

Krok 4

Piwo dolewaj cały czas mieszając do gorącego kogla-mogla ze śmietaną wcześniej zdjętego z ognia.

Krok 5

Gotową zupę rozlej do talerzy i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej