Zupa piwna z grzankami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

0.5 szklanki

1 sztuka

null

2 łyżki

4 sztuki

null

null

500 mililitrów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kromki odcinając z nich skórki i usmaż na maśle aby miały złoty kolor.

Krok 2

Żółtka ubij z cukrem, następnie dodaj śmietanę mieszając je po czym podgrzej. Uważaj aby się nie zagotowały.

Krok 3

Podgrzej piwo ze skórką z cytryny i cynamonem. Po 10 minutach wyjmij przyprawy.

Krok 4

Piwo dolewaj cały czas mieszając do gorącego kogla-mogla ze śmietaną wcześniej zdjętego z ognia.

Krok 5

Gotową zupę rozlej do talerzy i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej