Składniki
200 mililitrów
0.5 szklanki
1 sztuka
null
2 łyżki
4 sztuki
null
null
500 mililitrów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kromki odcinając z nich skórki i usmaż na maśle aby miały złoty kolor.
Krok 2
Żółtka ubij z cukrem, następnie dodaj śmietanę mieszając je po czym podgrzej. Uważaj aby się nie zagotowały.
Krok 3
Podgrzej piwo ze skórką z cytryny i cynamonem. Po 10 minutach wyjmij przyprawy.
Krok 4
Piwo dolewaj cały czas mieszając do gorącego kogla-mogla ze śmietaną wcześniej zdjętego z ognia.
Krok 5
Gotową zupę rozlej do talerzy i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej