Zupa piwna z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa piwna z grzankami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

0.5 szklanki

1 sztuka

null

2 łyżki

4 sztuki

null

null

500 mililitrów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kromki odcinając z nich skórki i usmaż na maśle aby miały złoty kolor.

Krok 2

Żółtka ubij z cukrem, następnie dodaj śmietanę mieszając je po czym podgrzej. Uważaj aby się nie zagotowały.

Krok 3

Podgrzej piwo ze skórką z cytryny i cynamonem. Po 10 minutach wyjmij przyprawy.

Krok 4

Piwo dolewaj cały czas mieszając do gorącego kogla-mogla ze śmietaną wcześniej zdjętego z ognia.

Krok 5

Gotową zupę rozlej do talerzy i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa piwna z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej