Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

379

365 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddzielić od żółtek.

Krok 2

Żółtka utrzeć z 2 łyżkami wody i 1 łyżką cukru do uzyskania bladożółtego koloru.

Krok 3

Białka ubić z 3 łyżkami cukru do białości. Połączyć z żółtkami.

Krok 4

Dodać powoli obie mąki i łyżką delikatnie wymieszać.

Krok 5

Przygotować blaszkę, najlepiej tortownicę.

Krok 6

Wlać masę i wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec około 40-50 minut.

Krok 7

Wystawić z piekarnika i poczekać, aż ostygnie.

Krok 8

Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu.

Krok 9

Na ciasto nałożyć owoce i zalać chłodną galaretką.

Krok 10

Ciasto wstawić do lodówki do zastygnięcia galaretki. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deser z brzoskwiniami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej