Ciasto czekoladowe z kremem truskawkowym

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

167 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szklanka

0.5 sztuki

0.5 szklanki

1.5 łyżeczki

krem:

500 mililitrów

0.5 szklanki

polewa:

50 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy białka jajek, czekoladę rozpuszczamy razem z Kasią.

Krok 2

Do żółtek dodajemy mąkę, cukier, masę czekoladową oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite białka delikatnie mieszając całość łyżką.

Krok 3

Gotową masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 40 min.

Krok 4

Śmietankę ubijamy na sztywno dodając cukier puder i zmiksowane truskawki. Krem wkładamy na ok 15 min. do lodówki.

Krok 5

Upieczone ciasto należy przekroić wzdłuż na dwie części. Na jedną część ciasta wykładamy krem, drugą częścią go przykrywamy.

Krok 6

Wierzch polewamy polewą czekoladową i dekorujemy wedle uznania.

1

Opinie o przepisie

  • Marcelina Gumulak

    Marcelina Gumulak, 06.06.2016

    Jaki rozmiar tortownicy na ten przepis?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowe z kremem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowe z kremem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowe z kremem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowe z kremem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowe z kremem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowe z kremem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowe z kremem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej