Ciasto jabłkowo-śliwkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

25 dekagramów

50 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

5 łyżek

masa jabłkowa:

1 kilogram

4 łyżki

1 łyżeczka

1 puszka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać dość drobno pokroić i przesmażyć z cukrem, aż cały płyn wyparuje, dodać powidła śliwkowe, rodzynki i cynamon.

Krok 2

Dokładnie wymieszać. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części.

Krok 3

Jedną z części wylepić blachę (24 x 40).

Krok 4

Na to wyłożyć masę jabłkową i przykryć drugą częścią ciasta, którą delikatnie nakłuć nożem czy też widelcem.

Krok 5

Piec około 45 min. w 180 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jabłkowo-śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jabłkowo-śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jabłkowo-śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jabłkowo-śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jabłkowo-śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jabłkowo-śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jabłkowo-śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Strudel jabłkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej