Ciasto karmelowe na zimno

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 opakowań

2 opakowania

1 opakowanie

500 mililitrów

dekoracja:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko skondensowane gotować przez trzy godziny.

Krok 2

Zimny budyń zmiksować z Kasią.

Krok 3

Śmietankę ubić na sztywno.

Krok 4

Na blaszce ułożyć herbatniki i wylać na nie ugotowane mleko. Na tym wyłożyć kolejną porcję herbatników, które należy przykryć masą budyniową. Ułożyć trzecią warstwę z herbatników i rozsmarować na nich ubitą kremówkę.

Krok 5

Na wszystko wysypać startą czekoladę mleczną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto karmelowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto karmelowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto karmelowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto karmelowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto karmelowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto karmelowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto karmelowe na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej