Ciasto malinowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

5 łyżek

6 łyżek

1 łyżeczka

masa:

0.5 litra

2 opakowania

50 gramów

6 łyżeczek

1 opakowanie

1

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec biszkopt.

Krok 2

Masa: Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wymieszać z serkami.

Krok 3

Żelatynę namoczyć, podgrzać i wlewać stopniowo do śmietanki.

Krok 4

Masę wylać na ostudzony biszkopt. Na masie układać maliny, lekko je wciskając. Zalać tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
17 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej