Ciasto malinowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

6 łyżek

1 łyżeczka

5 łyżek

masa:

6 łyżeczek

2 opakowania

50 gramów

1 opakowanie

0.5 litra

2 opakowania

1

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec biszkopt.

Krok 2

Masa: Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wymieszać z serkami.

Krok 3

Żelatynę namoczyć, podgrzać i wlewać stopniowo do śmietanki.

Krok 4

Masę wylać na ostudzony biszkopt. Na masie układać maliny, lekko je wciskając. Zalać tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej