CIASTO MARCHEWKOWE

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

1.5 szklanki

4 sztuki

2 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć na gładką masę,

Krok 2

Dodawać kolejno cukier, olej, i sypkie składniki wymieszane wcześniej.

Krok 3

Na koniec dodać startą marchew.

Krok 4

Piec około godziny. Można polać polewą czekoladową do smaku.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej