Ciasto marchewkowe z jabłkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

27

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

473 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

284 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 opakowania

2 szklanki

1.5 szklanki

1.25 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 szklanki

0.5 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej, następnie mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do pierników. Mieszamy i dodajemy marchew, ananasa, jabłko i orzechy. Mieszamy i wylewamy na dużą, prostokątną blachę.

Krok 2

Pieczemy ok. godziny w temp. 180 st. C.

Krok 3

Sprawdzamy patyczkiem przed wyjęciem z piekarnika.

Krok 4

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nią przestudzone ciasto.

1

Opinie o przepisie

  • Agata z Krakowa

    Agata z Krakowa

    Przepis sprawdzony, jest świetny. Dodaję jeszcze słoik domowego dżemu z porzeczek i skórkę pomarańczową.

    Odpowiedz Odpowiedz
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej