Ciasto marchewkowe z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

27

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

473 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

284 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 szklanki

1.25 szklanki

2 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szklanki

0.5 opakowania

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej, następnie mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do pierników. Mieszamy i dodajemy marchew, ananasa, jabłko i orzechy. Mieszamy i wylewamy na dużą, prostokątną blachę.

Krok 2

Pieczemy ok. godziny w temp. 180 st. C.

Krok 3

Sprawdzamy patyczkiem przed wyjęciem z piekarnika.

Krok 4

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nią przestudzone ciasto.

1

Opinie o przepisie

  • Agata z Krakowa

    Agata z Krakowa , 14.01.2017

    Przepis sprawdzony, jest świetny. Dodaję jeszcze słoik domowego dżemu z porzeczek i skórkę pomarańczową.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto marchewkowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto marchewkowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto marchewkowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto marchewkowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto marchewkowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto marchewkowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto marchewkowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej