Składniki
1 łyżeczka
2.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj drożdże, sól i przesianą mąkę. Dolej wodę z oliwą.
Krok 2
Na oprószonym mąką blacie wyrabiaj ciast przez 10 minut. Następnie przełóż je do dużej nasmarowanej oliwą miski i odstaw na 30 minut, aż wyrośnie.
Krok 3
Ugnieć je rękami i wyrabiaj na blacie, aż stanie się miękkie.
Krok 4
Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej