
Składniki
1 łyżeczka
2.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj drożdże, sól i przesianą mąkę. Dolej wodę z oliwą.
Krok 2
Na oprószonym mąką blacie wyrabiaj ciast przez 10 minut. Następnie przełóż je do dużej nasmarowanej oliwą miski i odstaw na 30 minut, aż wyrośnie.
Krok 3
Ugnieć je rękami i wyrabiaj na blacie, aż stanie się miękkie.
Krok 4
Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej