Ciasto tarte z kokosem i orzechami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

15

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

0.5 szklanki

200 gramów

250 gramów

1 opakowanie

polewa:

125 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka.

Krok 2

Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypywać po łyżce do jajek z cukrem delikatnie mieszając.

Krok 3

Mleko zagotować z cukrem, wsypać kokos, gotować około 20 minut.

Krok 4

Dodać Kasię, wymieszać, zostawić do ostygnięcia.

Krok 5

Zimną masę przełożyć na ciasto.

Krok 6

Można wcześniej posmarować biszkopt dżemem.

Krok 7

Kasię stopić z czekoladą, polać wierzch ciasta.

Krok 8

Można posypać górę kokosem.

2

Opinie o przepisie

  • Bogdan Kulas

    Bogdan Kulas, 06.03.2017

    A orzechy tak sobie trzeba przygryzać?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Sienkiel

    Elżbieta Sienkiel, 13.02.2017

    A gdzie tu jest miejsce na orzechy????

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto tarte z kokosem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto tarte z kokosem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto tarte z kokosem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto tarte z kokosem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto tarte z kokosem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto tarte z kokosem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto tarte z kokosem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śmietankowa Fantazja
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej