CIASTO TOFFI Z BANANAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

99

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

7 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa 1:

1 puszka

masa 2:

500 mililitrów

2 łyżeczki

2 opakowania

dodatkowo:

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka i wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Wylać na blachę i piec około 30 minut.

Krok 3

Po upieczeniu ostudzić, przekroić na pół, nawilżyć ponczem (szklanka wody z sokiem z cytryny i cukier).

Krok 4

Posmarować pierwszą masą, przykryć drugą częścią biszkoptu, pokroić w plasterki banany i wyłożyć je na wierzch.

Krok 5

Ubić kremówkę, dodać śmietanfixy i cukier, wyłożyć na pokrojone banany.

Krok 6

Posypać posiekanymi orzechami.

Krok 7

Odstawić w chłodne miejsce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO TOFFI Z BANANAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO TOFFI Z BANANAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO TOFFI Z BANANAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO TOFFI Z BANANAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO TOFFI Z BANANAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO TOFFI Z BANANAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO TOFFI Z BANANAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej