Ciasto ucierane z jagodami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

0.75 szklanki

40 dekagramów

kruszonka:

1 szklanka

3 łyżki

0.5 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać zapach, mąkę, śmietanę, żółtka, wszystko wymieszać.

Krok 2

Na końcu dodać ubitą pianę z odrobiną soli, delikatnie wymieszać.

Krok 3

Blaszkę wysmarować Kasią, wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 4

Wyłożyć część ciasta, posypać jagodami, na to wyłożyć resztę ciasta, posypać jagodami i kruszonką.

Krok 5

Piec w 180º C około 50-55 min.

Krok 6

Z tej porcji wychodzą 2 keksówki 11x40 cm. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej