Składniki
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszać wszystkie składniki dokładnie tak aby nie było grudek :)
Krok 2
Jeśli lubisz możesz dorzucić rodzynki czy orzechy lub czekoladę ;)
Krok 3
Włóż do nagrzanego piekarnika na dokładnie 3 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej