Ciasto z budyniem i malinami pycha

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżka

krem:

1 litr

4 opakowania

dodatkowo:

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać.

Krok 2

Gdy białka będą sztywne, dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijać, pod koniec dodać wymieszane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia, kakao i olej delikatnie wymieszać.

Krok 3

Blaszkę o wymiarach 24x28 cm posmarować Kasią i posypać lekko mąką, wlać ciasto i piec w 180 st. C około 20-25 min. (ciasto ma być cienkie).

Krok 4

Upieczone ciasto wystudzić (nie wyjmujemy z blaszki), ugotować 4 budynie w litrze mleka, gorący wylać na ciasto, przestudzić.

Krok 5

Ułożyć maliny i wstawić do lodówki.

Krok 6

Dwie galaretki malinowe rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, wystudzić (ma być tężejąca), polewać łyżką galaretkę na maliny, aż do wyczerpania, odstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego.

1

Opinie o przepisie

  • danuta miniszewska

    danuta miniszewska, 28.10.2016

    A co z czekoladą?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z budyniem i malinami pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z budyniem i malinami pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z budyniem i malinami pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z budyniem i malinami pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z budyniem i malinami pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z budyniem i malinami pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z budyniem i malinami pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Motyl
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej