Ciasto z coca- colą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

2 łyżeczki

300 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

250 gramów

200 mililitrów

75 mililitrów

2 sztuki

polewa:

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, sól i cukier wanilinowy. Do drugiej miski wbić jajka, dobrze je roztrzepać, potem dodać mleko, roztopioną Kasię oraz coca-colę, wymieszać. Mokre składniki wlać do suchych i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką.

Krok 2

Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować Kasią i wysypać bułką tartą.

Krok 3

Przygotowaną masę wylać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C.

Krok 4

Piec 40-50 minut.

Krok 5

Wyjąć i zostawić do ostygnięcia.

Krok 6

Przygotować polewę: czekoladę połamać i stopić w kąpieli wodnej. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Gorącą polewę wylać na ciasto, odstawić do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z coca- colą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z coca- colą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z coca- colą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z coca- colą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z coca- colą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z coca- colą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z coca- colą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej