Ciasto z mirabelkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

516

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

2.5 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię ucieramy z cukrem i kolejno dodajemy jajka.

Krok 2

Cały czas miksujemy i wsypujemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy śmietankę.

Krok 3

Połowę ciasta wylewamy na wyłożoną papierem formę i wykładamy połowę wydrążonych mirabelek.

Krok 4

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut.

Krok 5

Do pozostałego ciasta wsypujemy kakao i wylewamy je na podpieczone już ciasto i na wierzch posypujemy resztę wydrążonych mirabelek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 30 minut.

Krok 6

Sprawdzamy patyczkiem stopień upieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z mirabelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z mirabelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z mirabelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z mirabelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z mirabelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z mirabelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z mirabelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej