Ciasto z serem i jagodami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

588

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

15 dekagramów

15 dekagramów

3 sztuki

30 dekagramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa serowa:

50 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta kruchego zagniatamy.

Krok 2

Ciasto powinno być bardzo miękkie, więc jeżeli trzeba, należy dodać więcej śmietany.

Krok 3

Ciasto wykładamy na wysmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą blachę (zwykła prostokątna).

Krok 4

Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ser i sypki budyń.

Krok 5

Masę serową wykładać na ciasto poprzecznymi paskami na przemian z jagodami.

Krok 6

Ciasto piec około 50 min. w temp. 175 st.

Krok 7

Po upieczeniu polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej