Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną

Autor: Paulina Król

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

1.5 łyżeczki

1 słoik

1 słoik

8 łyżeczek

400 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić sztywno z połową cukru. Żółtka ubić z pozostałym cukrem, dodać ubite białka i wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.Dodać do masy jajecznej i wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. PIec ok 30 min w temperaturze 180st. Upieczony biszkopt zostawić do ostygnięcia.

Krok 2

Brzoskwinie i ananasy pokroić w drobną kostkę. Soki z owców przelać i zagotować. Dodać żelatynę. Do tężejącej galaretki wsypać owoce i wylać na ciasto. Wstawić do lodówki aż galaretka nie stężeje.

Krok 3

Śmietanę kremówkę ubić sztywno z usztywniaczem, dodać cukier. Wyłożyć na galaretkę.

Krok 4

Gotowe ciasto posypać czekoladą. Schłodzić przed podaniem

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej