Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną

Autor: Paulina Król

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

1.5 łyżeczki

1 słoik

1 słoik

8 łyżeczek

400 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić sztywno z połową cukru. Żółtka ubić z pozostałym cukrem, dodać ubite białka i wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.Dodać do masy jajecznej i wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. PIec ok 30 min w temperaturze 180st. Upieczony biszkopt zostawić do ostygnięcia.

Krok 2

Brzoskwinie i ananasy pokroić w drobną kostkę. Soki z owców przelać i zagotować. Dodać żelatynę. Do tężejącej galaretki wsypać owoce i wylać na ciasto. Wstawić do lodówki aż galaretka nie stężeje.

Krok 3

Śmietanę kremówkę ubić sztywno z usztywniaczem, dodać cukier. Wyłożyć na galaretkę.

Krok 4

Gotowe ciasto posypać czekoladą. Schłodzić przed podaniem

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej