Ciasto z wiórkami kokosowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z wiórkami kokosowymi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 gram

1 szczypta

3 łyżki

5 łyżek

500 gramów

3 łyżki

400 gramów

400 gramów

3 łyżki

1 gram

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowywania ciasta, nadzienia i polewy:

Krok 2

Na początek ser wymieszać z mlekiem, jajkiem, olejem, cukrem waniliowym, cukrem i solą. Potem do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie blachę wysmarować margaryną i ułożyć na niej ciasto. Robienie nadzienia rozpoczniemy od roztopienia masła w garnku z miodem i cukrem. Potem do masy dodajemy jeszcze mleko i wiórki kokosowe. Odłożyć masą, aby ostygła. Następnie wysmarować masą ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Na koniec wyjąć i ostudzić, a potem roztopić polwę i posmarować ciasto. Można ozdobić wiórkami czekoladowymi lub kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej