Ciasto z wiórkami kokosowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z wiórkami kokosowymi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 gram

1 szczypta

3 łyżki

5 łyżek

500 gramów

3 łyżki

400 gramów

400 gramów

3 łyżki

1 gram

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowywania ciasta, nadzienia i polewy:

Krok 2

Na początek ser wymieszać z mlekiem, jajkiem, olejem, cukrem waniliowym, cukrem i solą. Potem do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie blachę wysmarować margaryną i ułożyć na niej ciasto. Robienie nadzienia rozpoczniemy od roztopienia masła w garnku z miodem i cukrem. Potem do masy dodajemy jeszcze mleko i wiórki kokosowe. Odłożyć masą, aby ostygła. Następnie wysmarować masą ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Na koniec wyjąć i ostudzić, a potem roztopić polwę i posmarować ciasto. Można ozdobić wiórkami czekoladowymi lub kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej