Ciasto z wiórkami kokosowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z wiórkami kokosowymi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 gram

1 szczypta

3 łyżki

5 łyżek

500 gramów

3 łyżki

400 gramów

400 gramów

3 łyżki

1 gram

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowywania ciasta, nadzienia i polewy:

Krok 2

Na początek ser wymieszać z mlekiem, jajkiem, olejem, cukrem waniliowym, cukrem i solą. Potem do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie blachę wysmarować margaryną i ułożyć na niej ciasto. Robienie nadzienia rozpoczniemy od roztopienia masła w garnku z miodem i cukrem. Potem do masy dodajemy jeszcze mleko i wiórki kokosowe. Odłożyć masą, aby ostygła. Następnie wysmarować masą ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Na koniec wyjąć i ostudzić, a potem roztopić polwę i posmarować ciasto. Można ozdobić wiórkami czekoladowymi lub kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka warzywna
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej