
Składniki
8 łyżek
1 gram
1 szczypta
3 łyżki
5 łyżek
500 gramów
3 łyżki
400 gramów
400 gramów
3 łyżki
1 gram
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowywania ciasta, nadzienia i polewy:
Krok 2
Na początek ser wymieszać z mlekiem, jajkiem, olejem, cukrem waniliowym, cukrem i solą. Potem do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie blachę wysmarować margaryną i ułożyć na niej ciasto. Robienie nadzienia rozpoczniemy od roztopienia masła w garnku z miodem i cukrem. Potem do masy dodajemy jeszcze mleko i wiórki kokosowe. Odłożyć masą, aby ostygła. Następnie wysmarować masą ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Na koniec wyjąć i ostudzić, a potem roztopić polwę i posmarować ciasto. Można ozdobić wiórkami czekoladowymi lub kokosowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej