PRZEPISY.PL

Ciasto z wiórkami kokosowymi

  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej8 łyżek
  • jajko1 g
  • sól1 szczypta
  • cukier3 łyżki
  • mleko5 łyżek
  • wiórki kokosowe500 g
  • miód3 łyżki
  • mąka400 g
  • masło400 g
  • torebka cukru waniliowego1 g
  • białego sera150 g
  • białej polewy do ciasta250 g
  • Krok 1

    Przygotowywania ciasta, nadzienia i polewy:
  • Krok 2

    Na początek ser wymieszać z mlekiem, jajkiem, olejem, cukrem waniliowym, cukrem i solą. Potem do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie blachę wysmarować margaryną i ułożyć na niej ciasto. Robienie nadzienia rozpoczniemy od roztopienia masła w garnku z miodem i cukrem. Potem do masy dodajemy jeszcze mleko i wiórki kokosowe. Odłożyć masą, aby ostygła. Następnie wysmarować masą ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Na koniec wyjąć i ostudzić, a potem roztopić polwę i posmarować ciasto. Można ozdobić wiórkami czekoladowymi lub kokosowymi.

Komentarze (0)