Consomme po madrycku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Consomme po madrycku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

7 sztuk

2 łyżki

4 łyżeczki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś z niewielką ilością wody do czasu, gdy się rozgotują.

Krok 2

Przetrzyj przez sito i połącz z bulionem z kurczaka.

Krok 3

Zagotuj i jeszcze raz przecedź. Zostaw do ostygnięcia, po czym przelej do filiżanek i wstaw do lodówki.

Krok 4

W momencie, gdy bulion zacznie zastygać, do każdej filiżanki dodaj łyżeczkę kawioru i ponownie wstaw do lodówki.

Krok 5

Przed podaniem porcje ułóż na talerzykach i każdą z nich ozdób łyżeczką śmietany i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej