
Składniki
1 sztuka
0.25 szklanki
7 sztuk
2 łyżki
4 łyżeczki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś z niewielką ilością wody do czasu, gdy się rozgotują.
Krok 2
Przetrzyj przez sito i połącz z bulionem z kurczaka.
Krok 3
Zagotuj i jeszcze raz przecedź. Zostaw do ostygnięcia, po czym przelej do filiżanek i wstaw do lodówki.
Krok 4
W momencie, gdy bulion zacznie zastygać, do każdej filiżanki dodaj łyżeczkę kawioru i ponownie wstaw do lodówki.
Krok 5
Przed podaniem porcje ułóż na talerzykach i każdą z nich ozdób łyżeczką śmietany i posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej