Consomme po madrycku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Consomme po madrycku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

7 sztuk

2 łyżki

4 łyżeczki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś z niewielką ilością wody do czasu, gdy się rozgotują.

Krok 2

Przetrzyj przez sito i połącz z bulionem z kurczaka.

Krok 3

Zagotuj i jeszcze raz przecedź. Zostaw do ostygnięcia, po czym przelej do filiżanek i wstaw do lodówki.

Krok 4

W momencie, gdy bulion zacznie zastygać, do każdej filiżanki dodaj łyżeczkę kawioru i ponownie wstaw do lodówki.

Krok 5

Przed podaniem porcje ułóż na talerzykach i każdą z nich ozdób łyżeczką śmietany i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Consomme po madrycku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej