
Składniki
1 sztuka
0.25 szklanki
7 sztuk
2 łyżki
4 łyżeczki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Duś z niewielką ilością wody do czasu, gdy się rozgotują.
Krok 2
Przetrzyj przez sito i połącz z bulionem z kurczaka.
Krok 3
Zagotuj i jeszcze raz przecedź. Zostaw do ostygnięcia, po czym przelej do filiżanek i wstaw do lodówki.
Krok 4
W momencie, gdy bulion zacznie zastygać, do każdej filiżanki dodaj łyżeczkę kawioru i ponownie wstaw do lodówki.
Krok 5
Przed podaniem porcje ułóż na talerzykach i każdą z nich ozdób łyżeczką śmietany i posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej